Česnekový krém - 14. 5. 2015

Publikováno 14. 5. 2015
Zdroj: TV Nova

Lahodnou polévku z pečeného česneku vám připraví Ivan Vodochodský se svým hostem herečkou Sabinou Laurinovou. Dobrou chuť.

Dvě palice česneku zabalíme do fólie a dáme péct do trouby asi na hodinu. Zbývající česnek oloupeme a prolisujeme. Nakrájíme bagetu na tenké plátky a potřeme je olejem smíchaným s částí prolisovaného česneku. Dáme na plech a v troubě upečeme. Zbytek prolisovaného česneku zpěníme v hrnci na másle, přidáme nastrouhaný brambor, tymián, vymačkaný pečený česnek, sůl a pepř, zalijeme vývarem, smetanou a provaříme. Ochutíme a rozmixujeme. Podáváme s vejcem, posekaným medvědím česnekem a krutónem.

 

Potřebujeme:

1 l kuřecího vývaru
4 palice česneku
200 ml smetany
2 moučné brambory
2 vejce upravená jako ztracená
100 g másla
Medvědí česnek
olivový olej,
tymián, sůl a pepř
bagetu nebo toastový chléb

 

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

Nova.cz