Cizrnová polévka s pancettou - 6. 11. 2018

Aktualizováno 12.11. 2018 00:06

Není pravda, že šéfkuchaři vaří jen exotické speciality. Marek Fichtner nás v tomto díle naučí jednoduchou ale neobyčejnou polévku.

Suroviny
400 g vařené nebo sterilované cizrny, 1,5 l silného kuřecího vývaru, 100 g pancetty nakrájené na kostičky, 100 g parmazánu, 500 g rajčat, 1 střední cibuli nakrájenou nadrobno, 2 stroužky česneku, 1 větší mrkev nakrájenou nadrobno, 2 stonky řapíkatého celeru (nakrájet), 1 fenykl, hrst čerstvého špenátu, bouquet garni (rozmarýn, tymián, petržel, čerstvý bobkový list, tvrdý kraj tymiánu), 50 ml olivového oleje


Postup
Do hrnce na polévku vlijeme olej, vložíme pancettu a krátce restujeme. Vsypeme cibuli, česnek, mrkev, řapíkatý celer, fenykl a bouquet garni. Rajčata nařízneme a spaříme je ve vroucí vodě. Pak je zchladíme v ledové vodě, oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce. Zalijeme vývarem a vaříme. Do povařené polévky vsypeme cizrnu a po chvilce nakrájené špenátové listy. Polévku servírujeme s nastrouhaným parmazánem.

 

Nova.cz