Grilovaná polenta s houbami - 13. 11. 2018

Publikováno 13. 11. 2018
Zdroj: TV Nova

Polenta je kukuřičná kaše, se kterou si mnozí z nás v kuchyni vůbec neumí poradit. A od toho Marek Fichtner přináší tento nevšední recept.

Ingrredience

180 g polenty, 750 ml mléka, 50 ml olivového oleje, 150 g sýra gruyer, 1 šalotka nadrobno nakrájená, muškátový oříšek

Na houby: 150 g hub shitake, 250 g lišek, 150 g hlívy, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 200 ml suchého bílého vína, 80 g másla, hrst nasekané petržele, pažitky a tymiánu

 

Postup
Do hrnce dáme olej a šalotku a restujeme. Přidáme mléko a muškátový oříšek a přivedeme k varu. Do vroucího mléka vmícháme polentu a vaříme. Povařenou polentu stáhneme z ohně, vsypeme do ní nastrouhaný sýr a rozetřeme ji na plech. Vychladlou zatuhlou polentu nakrájíme na kusy a opečeme na pánvi.

Na jiné pánvi osmahneme na oleji šalotku s česnekem. Pak přidáme shitake, lišky a hlívu, zastříkneme vínem, přidáme máslo a bylinky. Dosmažíme a huby poté navršíme na opečené kousky polenty.

Nova.cz