Koblížky plněné Nutellou - 7. 11. 2018

Aktualizováno 11.11. 2018 23:47

Nadýchané domácí mini koblihy plněné čokoládovou náplní, ještě teplé přímo z trouby, kdo by odolal, že? Provoní kuchyň a u vás doma se po nich jen zapráší. Upečte si je s Pavlínou Berzsiovou.

Suroviny
Těsto: 280 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru, 60 g másla, 20 g čerstvého droždí, , 125 ml vlažného mléka, 4 žloutky, 2 lžíce rumu, 2 lžičky zakysané smetany, špetku soli

Náplň: Nutella
Ostatní: olej a sádlo (1:1) na smažení, moučkový cukr na posypání

Postup
Nejprve si připravíme kvásek: v misce smícháme droždí, lžičku cukru a ½ vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít. Poté do mísy robota prosejeme mouku, přidáme sůl, zbylé mléko, cukr, rum, žloutky, zakysanou smetanu, máslo a kvásek a vypracujeme těsto. Zpracované těsto necháme kynout asi hodinu. Pak ho zlehka propracujeme a necháme kynout dalších 20 minut. Vykynuté těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Ta necháme 10 minut odpočinout.

Pak v kastrolu zahřejeme olej se sádlem, vkládáme odpočinutá kolečka těsta a smažíme. Vychladlé usmažené koblihy plníme Nutellou a pocukrujeme.

 

Nova.cz