Koláč s drobným ovocem - 20. 5. 2015

Publikováno 20. 5. 2015
Zdroj: TV Nova

Je nenáročný, je chutný a ve vaší kuchařce nesmí chybět.

Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr, vanilkový cukr a utřeme do pěny. Za stálého tření přidáváme postupně žloutky a pak tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec vmícháme prosetou mouku. Těsto rozetřeme do kulaté formy o průměru 30 cm, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Povrch posypeme rybízem a drobenkou, kterou připravíme z másla, hrubé mouky a cukru. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut dorůžova. Po upečení necháme vychladnout ve formě a pak nakrájíme na porce.

 

Potřebujeme:

250 g polohrubé mouky,
200 g másla,
200 g moučkového cukru,
4 ks vajec,
1 balíček vanilkového cukru

Na náplň:
200 g čerstvého nebo mraženého drobného ovoce (rybíz nebo borůvky)

Na drobenku:
70 g hrubé mouky
70 g cukru krupice,
50 g másla

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

Nova.cz