Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Zpestřete si jídelníček sladkým hruškovým koláčem s tvarohovo-pudinkovou náplní. Pavlína Berzsiová vám poradí, jak na něj.

Křehký hruškový koláč - 1.9.2010

Tescoma s chutí - Křehký hruškový koláč

Vložit video na:

aktualizováno 24.05.2011, 14:21 | 01.09.2010, 12:45 | TV Nova

Zpestřete si jídelníček sladkým hruškovým koláčem s tvarohovo-pudinkovou náplní. Pavlína Berzsiová vám poradí, jak na něj.

Mouku prosijeme s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet. Pak těsto rozválíme na kulatý plát o průměru 34 cm a vyložíme jím kulatou koláčovou formu o průměru 28 cm. Těsto do formy dobře vmáčkneme a vytvoříme 3 cm vysoký okraj.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání mírně vychladnout. Pak přidáme tvaroh a promícháme. Hotový krém rozetřeme na povrch těsta.

Hrušky zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. Naskládáme dokola na povrch náplně a koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.

Po upečení potřeme rozehřátým meruňkovým džemem, necháme vychladnout ve formě a pak nakrájíme.

 

Na 12 kousků potřebujeme:

Těsto:

200 g hladké mouky,
150 g másla,
60 g moučkového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
1 vejce

Náplň:
300 ml mléka,
80 g krupicového cukru,
1 balíček vanilkového pudinkového prášku,
200 g měkkého tvarohu,
4 velké hrušky,
1 citron,
100 g meruňkového džemu


 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

http://eshop.tescoma.cz
7 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře