Kuřecí prsa s dušenou ředkvičkou a hráškem - 15. 5. 2015

Publikováno 15. 5. 2015
Zdroj: TV Nova

Říkáte si, že kuřecí prsa už jste ochutnali na všechny možné úpravy. A nic vás nemůže překvapit?! Tak my doufáme, že právě tento recept vám přinese něco zcela nového. Minimálně si na něm pochutnáte! A to už za to stojí, nebo ne?

Kuřecí prsíčko s kostí osolíme, opepříme, posypeme houbovým práškem a opečeme na másle s olejem dozlatova. Přeložíme na pekáček, přidáme tymián, rozmarýn a dáme dopéct do trouby na 160 °C, dokud nebude vnitřní teplota 70°C. Ředkvičky očistíme, necháme zelené konečky, a spolu s hráškem je krátce povaříme v osolené a ocukrované vodě. Prudce ochladíme a poté opečeme na másle. Přidáme trochu medu a vinného octa a prohřejeme. Prsíčko nakrájíme na silnější plátky a podáváme se zeleninou.

 

Potřebujeme:

500 g kuřecích prsíček s kostí a kůží
100 g másla
svazek ředkviček
cukrový hrášek
prášek ze sušených hub
tymián a rozmarýn
1 lžíci medu
olivový olej
sůl a pepř

 

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

Nova.cz