Minestrone s quinoou a cizrnou - 11. 5. 2015

Publikováno 11. 5. 2015
Zdroj: TV Nova

Není zeleninová polévka jako zeleninová polévka. Po této se budete olizovat a ještě si přidáte!

 V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer a pórek. Česnek nakrájíme na plátky a též vhodíme do hrnce. Osolíme, opepříme a zeleninu opékáme asi 5 minut. Cuketu nakrájíme na čtvrt kolečka a spolu s fazolkami a cizrnou přidáme do hrnce. Pokračujeme bylinkami – bobkovým listem, tymiánem, oreganem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Vmícháme quinou, sekaná rajčata, zeleninový vývar, zamícháme a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec z polévky odstraníme bobkový list a na talíři zdobíme nasekanou petrželkou a strouhaným parmezánem.

 

Potřebujeme:


1 l zeleninového vývaru,
½ hrnku quinoi,
2 konzervy sekaných rajčat,
1 hrnek vařené nebo konzervované cizrny,
1 hrnek mražených zelených fazolek,
¼ kapusty,
1 menší cuketu,
3 mrkve (nakrájet na kolečka),
1 necelý pórek,
3 stonky řapíkatého celeru,
3 stroužky česneku,
1 cibuli,
kousek chilli papričky,
hladkolistou petržel,
parmezán,
sušený tymián, sušené oregano,
sůl, pepř, bobkový list,
olivový olej

 

 

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

Nova.cz