Rajská omáčka s hovězím masem - 1. 11. 2018

Publikováno 1. 11. 2018

Napravte si špatné chuťové vzpomínky na školní léta, nebo osvěžte ty dobré a připravte si doma rajskou. S Radkem Šubrtem a jeho hostem reportérkou a moderátorkou Veronikou Petruchovou ji v pohodě zvládnete a nezabere vám moc času.

Suroviny
rajčata, rajčatový protlak, hovězí šál, mrkev, cibule, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl a pepř

Stručný postup
(více ve videu)
Do vroucí a lehce osolené vody dáme vařit maso, vodu (vývar) nevyléváme. Orestujeme petržel a mrkev, pak přidáme cibuli a restujeme dál. Přidáme rajčatový protlak a koření, lehce zaprášíme moukou a zalijeme vývarem z uvařeného masa. Dochutíme solí, pepřem, popřípadě cukrem a necháme provařit do zhoustnutí omáčky. Omáčku důkladně rozmixujeme. Podáváme s uvařenými kolínky a na plátky pokrájeným hovězím masem.

 

VIP host Veronika Petruchová

Veronika Petruchová
Zdroj: TV Nova

 

 

Nova.cz