Rizoto s pestem z medvědího česneku - 12. 5. 2015

Publikováno 12. 5. 2015
Zdroj: TV Nova

Pětihvězdičkový, delikátní a zdravý. Potřebujete k tomu vědět ještě něco víc, abyste tento recept ochutnali?

Na oheň dáme kastrol s máslem. Nakrájíme cibuli. Vsypeme do kastrolu a zesklovatíme. Přidáme rýži. Zalijeme vínem a necháme vyvařit. Do rýže vlijeme vývar, vaříme, mícháme a postupně přiléváme vývar, až bude rýže uvařená na zkus.

Mezitím připravíme pesto z medvědího česneku. Listy medvědího česneku krátce spaříme a ihned zachladíme. Pak je dáme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi a řádně rozmixujeme. Pesto vmícháme do téměř dokončeného rizota s nastrouhaným parmazánem a ihned servírujeme.
 

Potřebujeme:

500 g italské rýže,
500 ml kuřecího vývaru,
200 ml bílého vína,
100 g parmezánu strouhaného,
50 g másla,
1 cibuli najemno nakrájenou


Na pesto:

100 g medvědího česneku,
200 ml olivového oleje,
100 parmezánu strouhaného,
sůl

 

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

Nova.cz