Sladkokyselé kuře s quinoou - 5. 11. 2018

Aktualizováno 12.11. 2018 00:11

Říkáte si, že vám tato kombinace zní poměrně divně? Tak se o opaku nechte přesvědčit s Kristýnou Kalinovou, která ví, jak na zdravé dobroty.

Suroviny
660 g kuřecích prsou, 150 ml kuřecího vývaru, 2 vrchovaté lžíce rajčatové pasty (protlak), 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 3 jarní cibulky, 1 větší vejce, 65 g arrowrootu (případně kukuřičného škrobu), kokosový olej, 80 g kokosového cukru, 60 ml jablečného octa, 2 lžíce kokosové omáčky amino – zdravější verze sojové omáčky z fermentovaných kokosových květů (případně sojovky Tamari)


Postup
Nejprve připravíme omáčku. Do kastrůlku dáme kokosový cukr, ocet, amino omáčku, vývar, protlak a necháme přejít varem.

Mezitím si kuřecí maso pokrájíme na kousky. Do mísy vyklepneme vejce, osolíme a rozšleháme, vložíme nakrájené maso a promícháme. Přidáme škrob a promícháme.

Ve větší pánvi zahřejeme olej a smažíme v něm obalené kousky kuřete. Přidáme nakrájené papriky, zalijeme připravenou omáčkou a prohřejeme. Servírujeme s vařenou quinoou a posypané jarní cibulkou.

Nova.cz