Šlehačková bublanina - 13. 5. 2015

Publikováno 13. 5. 2015
Zdroj: TV Nova

V ústech se rozpadající, chutná, nadýchaná a strašně jednoduchá. Takže, kdo už jde do obchodu pro ingredience? My rozhodně!

 Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do husté pěny. Postupně za stálého šlehání přiléváme smetanu a pak lehce vmícháme mouku prosetou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Na povrch těsta rozložíme ovoce. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 45 minut.

 

Potřebujeme:


200 g ovoce 4 vejce,
300 g polohrubé mouky,
200 g moučkového cukru,
250 ml smetany ke šlehání,
1 vanilkový cukr,
polovinu balíčku prášku do pečiva

 

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

Nova.cz