Slepičí vývar s celestýnskou nudlí - 9. 11. 2018

Publikováno 9. 11. 2018

Výtečná a klasická polévka, která je tím pravým ořechovým v sychravých dnech. Zkuste ji v hrnci, odvede celou práci za vás. Radek Šubrt poradí, jak na ni.

Suroviny
Celá slepice, 1 vejce, mrkev, pórek, celer, čerstvá petrželka, muškátový oříšek, nové koření, pepř celý, máslo, polohrubá mouka, mléko

Postup

Orestujeme zeleninu v hrnci na másle i s kořením, přidáme slepici a zalijeme vodou. Hrnec zavřeme dle návodu a necháme vařit 1 hodinu.

Na celestýnské nudle si v mléce rozmícháme mouku, 1 vejce, sůl, bylinky, muškátový oříšek a na oleji smažíme jako palačinku. Poté nakrájíme na nudličky a přidáme do polévky.

Nova.cz